Werkwijze
Genieten van je werk, dat is niet altijd makkelijk. We kennen allemaal momenten, situaties of dagen die vooral energie kosten. Soms blijft het bij een onprettig gevoel of vermoeid naar huis gaan, soms is de impact groter. Zou je willen dat jouw werk je minder moeite kost? Samen kijken we naar hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.
Wil je bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen? Dan gaan we op zoek naar wat jou helpt of wat jij kunt veranderen om tot je doel te komen. Denk bijvoorbeeld aan effectiever communiceren, beter samenwerken of meer professionaliteit.
“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”
(Deepak Chopra)
Kennismakingsgesprek
Na je aanmelding beginnen we met een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan een indruk van wie ik ben, hoe ik werk en of dat bij je past. Samen kijken we, afhankelijk van waar je naar op zoek bent, welke begeleidingsvorm het meest geschikt is.
Begeleidingsmogelijkheden
|
Het begeleidingstraject
In een begeleidingstraject word je geen ander persoon. Je krijgt wel meer mogelijkheden tot je beschikking. Die helpen je flexibeler om te gaan met de diverse situaties waar je voor komt te staan.
Daarvoor is bewustwording de eerste stap: waar zit de angel precies als iets lastig voor je is? Met inzicht in de situatie verandert je perspectief en ontstaat er ruimte.
In die ruimte kan je de keuze maken om je overtuigingen en/of je gedrag bij te stellen. Want “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” (Deepak Chopra). Vervolgens ga je uitproberen wat de verandering jou oplevert. En opnieuw als het nodig is. We ‘finetunen’ net zolang tot jij tevreden bent over hoe het gaat.
Werkvormen
Binnen de verschillende begeleidingsmogelijkheden zijn er talloze werkvormen die we, naast de meer traditionele gesprekken, kunnen gebruiken. Elke vorm geeft op zijn eigen manier meer duidelijkheid over wat het probleem veroorzaakt en wat mogelijke oplossingen zijn. Ik werk graag met een creatieve aanpak, metaforen, tafelopstellingen (ruimtelijke weergave van onderlinge interacties van een groep personen die samen een systeem vormen), Voice Dialogue, methode van Bateson, kernkwadranten, oplossingsgerichte coaching (richt zich niet op het probleem, maar op de gewenste toekomst) en mindfulness.
Niet alleen voor zorgverleners
Mijn achtergrond als huisarts maakt dat ik extra affiniteit heb met mensen die in de zorg werken, in zowel de eerste als de tweede lijn. Supervisie- en coachingstechnieken zijn echter universeel. Ook zonder medische achtergrond kun je bij Fluitekruid terecht.
Foto: © Ros Berryman