Picknickcoaching

Eens in de zoveel tijd is het heerlijk om jezelf te verwennen met een dag voor jezelf. Lekker naar de sauna, een lange boswandeling met een goede vriend, je laten inspireren in een museum vol moois… Óf picknickcoaching. We gaan samen een dag op pad in een Volkswagencamper. Coaching maar dan anders.

We zoeken een mooie plek uit aan de rand van het bos, tussen de velden of aan het water. Als het weer het toelaat klappen we buiten de stoeltjes uit. Dan gaan we verdiepen en genieten. Genieten van de aandacht, de rust, de buitenlucht en van een lekkere lunch. En we gaan aan de slag met coaching rond een onderwerp waarin jij graag wilt groeien.


 Picknickcoaching is coaching maar dan anders:
verdiepen en genieten tegelijk

 

Coach-coach
Rond 1500 werd in Engeland het woord coach gebruikt voor een wagen waarmee mensen vervoerd werden. Coaching betekende toen: het besturen van de koets. To coach was een gerespecteerd persoon naar die plaats brengen waar hij wilde zijn. Leraren die studenten voorbereidden op tentamens werden in 1840 voor het eerst coach genoemd. In de jaren tachtig raakte coaching ingeburgerd als begeleidingsvorm. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Coaching )

Ik coach in mijn coach. Met de camper gaan we op weg om te komen waar jij wilt zijn. Ga je mee?

Creatief
Doordat we de tijd hebben, kunnen we die dag met verschillende werkvormen aan je thema werken. Iedere vorm geeft op zijn eigen manier meer inzicht in waar het precies knelt en waarom. Mindfulness is prettig als basis. En creatieve opdrachten geven luchtigheid. Bovendien ontstaan er hierdoor vaak nieuwe gezichtspunten, doordat je een ander deel van je hersenen aanspreekt, dan het rationele deel.

Het kan zijn dat je de behoefte hebt om onderwerpen nog meer uit te diepen, om verandering beter in te bedden of juist om verschillende onderwerpen te bespreken. Dan plannen we meerdere dagen in.

img_1316

Origineel cadeau
Zoek je een manier om iemand origineel te verrassen? Wil je diegene verwennen met een bijzonder dagje uit? Je kan picknickcoaching ook cadeau geven.

Kracht in teams
Als je nauw samenwerkt met je team of als je met één of meer collega’s aan het roer staat, is het belangrijk om naast het investeren in het werk, ook te investeren in elkaar. Wat zijn de drijfveren van de ander, zijn belangrijkste waardes, zijn sterktes, zwaktes, uitdagingen en allergieën? Als je elkaar echt kent, verloopt de onderlinge samenwerking en communicatie soepeler.

Tijdens een of meerdere dag(del)en breng ik jullie dichter bij elkaar. Als jullie net starten als groep, maar ook wanneer het tijd is voor een frisse wind in de onderlinge werkrelaties, kan picknickcoaching uitkomst bieden.